top of page
ochtend_edited.jpg

Einde aan de duisternis

Als je kind een doodswens heeft

Desirée Tonino

Misschien wordt Sven

op een dag wakker

en besluit hij dat het leven

eigenlijk best de moeite waard is. 

Image by Josh Withers
Moon Clouds

Of blijft hij toch hangen
in de duisternis?

Niemand die het weet.

Sven zelf ook niet.

Dit is het verhaal van Sven, maar net zo goed het verhaal van mij, zijn moeder. En ook van Lars, zijn tweelingbroer, en van Oskar, zijn oudste broer. Eigenlijk is dit het verhaal van Svens depressie die hem al heel lang in zijn greep heeft, en hoe ik daar als zijn moeder in meegezogen werd.

 

Het boek heeft een open einde, want ik weet niet of Sven er ooit bovenop gaat komen. Wat ik wel weet, is dat Lars, Oskar en ik erbovenop zijn gekomen, al is het natuurlijk heel subjectief wat dat nu precies inhoudt.

 

Met dit boek hoop ik jou een handreiking te doen, door mijn gedachten en ervaring te delen. De hobbels die ik overwon, de valkuilen waar ik in viel. De hulp die ik heb gezocht, de stappen die ik kon zetten. Het zijn ontzettend eenzame jaren geweest, waarin alles draaide om Sven en hoe ik het voor hem zo aangenaam mogelijk kon maken. Hoe ik hem overeind kon helpen en elke keer weer opnieuw uit die diepe put kon trekken. Tot ik besefte dat dat helemaal niet in mijn vermogen lag. Maar als moeder ging ik heel ver.

Ik heb een aantal therapeuten, deskundigen en lotgenoten gevraagd hun visie in dit boek te delen, om jou handvatten en inzichten te geven die je kunnen helpen. 

De namen zijn gefingeerd, het verhaal is echt. Het is gebaseerd op mijn herinneringen, het is mogelijk dat andere mensen een gebeurtenis anders herinneren.

Het eerste hoofdstuk krijg je cadeau.

Je kunt het lezen via deze knop:

Wil je het hele verhaal lezen?

Klik dan op onderstaande knop

om jouw exemplaar te bestellen. Binnenkort ook in de bibliotheek.

Wil je op de hoogte blijven?
Je kunt me volgen via deze social media:

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube

Of luister de podcast via Spotify of iTunes:

  • iTunes Social Icon
  • Spotify Social Icon

Lees de recensie op het Boekrecensieblog:

Tot binnenkort.

Desirée

1_z1XkBmFWs9k4hu4B7jUgRQ.jpeg
bottom of page